Gemeente Amstelveen redt Museum Cobra

Amstelveen – De gemeenteraad van Amstelveen heeft het advies van het college van B en W overgenomen en heeft unaniem besloten het museum een jaarlijkse subsidie van 1.4 miljoen voor een periode van drie jaar te verstrekken. Hiermee is het museum gered en kan het zijn artistieke en educatieve ambities verder ontwikkelen en bouwen aan een duurzame toekomst.  

Toekomstperspectief 

Het toekomstplan omvat onder andere de keuze voor een permanente Cobra-collectie in combinatie met een sterk educatief programma. Ook wil Museum Cobra een plek worden voor diverse exposities die passen bij het gedachtegoed van Cobra. Het college van B en W en de raadsleden zien met de nieuwe plannen een kansrijke doorstart voor het museum. Het museum opereert nu onder de naam Museum Cobra met een nieuwe huisstijl. Het museum gaat zich verder ontwikkelen tot een multidisciplinair platform met beeldende kunst, installaties, nieuwe media, poëzie, literatuur en muziek. Samenwerkingen met (lokale) organisaties worden versterkt om publieksparticipatie en educatie te bevorderen.   

Doorbouwen en versterken

Het besluit van de gemeenteraad betekent dat Museum Cobra zich kan concentreren op het realiseren van de ambities, het doorbouwen, het concretiseren van de plannen en het versterken van de positie van het museum. 

Dankwoord

Het bestuur van Museum Cobra is alle medewerkers veel dank verschuldigd voor hun loyaliteit en voor het schrijven van het toekomstplan. Hun inzet en toewijding zijn van onschatbare waarde geweest bij het vormgeven van de toekomstvisie van het museum. Museum Cobra bedankt de gemeenteraadsleden van Amstelveen voor alle steun en het college van B en W voor de goede samenwerking. Museum Cobra kijkt met optimisme en vastberadenheid naar de toekomst. 

Foto: De medewerkers van Museum Cobra in Amstelveen. Foto: aangeleverd