Nachtafsluiting kruising Aalsmeerder- en Machineweg

Aalsmeer – Vanaf woensdag 24 juli 20.00 uur tot en met donderdag 25 juli 06.00 uur is de kruising Aalsmeerderweg-Machineweg afgesloten voor asfalteringswerkzaamheden. Dit is noodzakelijk omdat het wegdek op deze kruising aan onderhoud toe is. 

Het onderhoud van het wegdek van de kruising Aalsmeerderweg-Machineweg wordt eerder uitgevoerd dan gepland. Dit onderhoud zou in 2025 worden gedaan tegelijk met de algehele aanpassing van de kruising. 

Onderhoud en onderzoek

Bij de uitwerking van de algehele aanpassing blijkt nu dat er meer kabels en leidingen liggen en dat er een zwaardere constructie nodig is dan uit het vooronderzoek bleek. Dit alles zorgt voor veel extra kosten. Daarom is de algehele aanpassing stilgelegd. Er is nu eerst een onderzoek gestart naar andere oplossingen voor deze kruising.

Omdat het wegdek wel onderhoud nodig heeft, worden de werkzaamheden die daarvoor nodig zijn nu eerder uitgevoerd. Het gaat om asfalteringswerkzaamheden die goed en veilig moeten worden uitgevoerd. Daarom wordt de kruising volledig afgesloten voor autoverkeer. Het autoverkeer wordt omgeleid. Fietsers en voetgangers kunnen gewoon langs de werkzaamheden. De nood- en hulpdiensten kunnen bij spoedmeldingen wel het werkvak passeren. Door de nachtelijke werkzaamheden is ook de parkeerplaats voor supermarkt Hoogvliet tussen 24 juli 20.00 uur en 25 juli 06.00 uur niet bereikbaar.

Foto: aangeleverd (werkzaamheden op Machineweg)