Nieuwe uniformen voor Brandweer Aalsmeer

Aalsmeer – Tijdens tropisch warme dagen is het heerlijk om te spelen in en met water. Ook de vrijwilligers van de Brandweer Aalsmeer ‘speelden’  tijdens de afgelopen maandag 12 augustus gehouden oefenavond met water bij de kazerne aan de Zwarteweg. 

De brandslang ging aan, niet om verkoeling te krijgen, ook gelukkig niet om een (berm)brandje te blussen, maar voor een speciale gelegenheid was de waterboog aangezet. De Brandweer heeft namelijk nieuwe bedrijfskleding gekregen.  Alle korpsleden zijn voorzien van moderne kledingstukken in de kleur donkerblauw met een witte bies en een rode streep met hierop duidelijk in zwarte letters ‘brandweer’. 

De tenues bestaan uit een broek, een poloshirt, een jack en een pet. Het betreft overigens kleding die ‘normaal’ tijdens dienst gedragen wordt, bij het uitrukken voor een brand of andere hulpverlening worden de zwaardere pakken met helm aangedaan en opgezet. 

De gehele brandweerregio Amsterdam – Amstelland is als laatste voorzien van het landelijke uniform, zodat elke brandweerman of brandweervrouw in het gehele land er hetzelfde uitziet.

Foto: Theo de Kruijf, voorlichter Brand Veilig Leven, toont de nieuwe Brandweer bedrijfskleding. Foto: www.kicksfotos.nl