Reddingsbrigade De Ronde Venen voor waterveiligheid

De Ronde Venen – Reddingsbrigade Vinkeveense Plassen en Zwemvereniging De Ronde Venen gaan een naamswijziging aan en vallen voortaan samen onder de naam: Reddingsbrigade De Ronde Venen. Zij blijven, al 64 jaar, dezelfde vertrouwde vereniging, maar benadrukken de betrokkenheid bij de gemeenschap van De Ronde Venen door middel van deze nieuwe naam. Haar vrijwilligers blijven zich inzetten voor waterveiligheid, zwemlessen en hulpverlening in onze prachtige regio.

Reddingsbrigade De Ronde Venen zal de volgende activiteiten blijven uitvoeren:
– het aanleren van essentiële zwemvaardigheden aan jonge kinderen waarmee zij hun Zwem-ABC diploma kunnen halen, het nationale zwemdiploma van de Nationale Raad Zwemveiligheid,
– het aanbieden van lessen zwemvaardigheid, zoals het verbeteren van zwemtechnieken en -conditie, leren snorkelen, survivalzwemmen of plankspringen,
– het geven van lessen zwemmend redden: training in redding technieken en eerste hulp bij waterongevallen,
– het organiseren van de opleiding tot lifeguard, voor hulpverlening in, op en langs het water en
– waterhulpverlening bij evenementen: inzet bij lokale evenementen om de veiligheid te waarborgen

Met de nieuwe naam wil Reddingsbrigade De Ronde Venen zich nog duidelijker profileren als hulpverleningspartner en een stabiele factor voor het zwemonderwijs zijn. De organisatie blijft zich inzetten voor de veiligheid van alle inwoners en bezoekers van De Ronde Venen.

Wil je verder kennis maken met de reddingsbrigade en misschien een keer meezwemmen? Neem dan contact op via info@rbdrv.nl. Meer informatie is ook te vinden op www.rbdrv.nl.

Op de foto: Reddingsbrigade De Ronde Venen tijdens de Lifeguard-opleiding in Vinkeveen deze zomer, samen met Reddingsbrigade Amstelveen. Foto is aangeleverd.