Fotogroep Aalsmeer viert jubileum met expositie

Aalsmeer – Fotogroep Aalsmeer viert dit jaar haar 65-jarig jubileum, een mijlpaal die symbool staat voor decennia van passie, creativiteit en samenwerking in de kunst van de fotografie. Wat in 1959 begon als een kleine groep enthousiaste fotografen, is uitgegroeid tot een bloeiende vereniging. Een vereniging van zowel ervaren als beginnende fotografen die samen de wereld om zich heen vastleggen op unieke en boeiende manieren, met de nadruk op experimenteren en vernieuwen. Het jubileum wordt groots gevierd met een indrukwekkende expositie in het Oude Raadhuis waarin de huidige leden met het beste werk van het afgelopen seizoen laten zien waar de evolutie van de fotografie de groep heeft gebracht. 

Een proeve van bekwaamheid, van zwart-witbeelden tot kleurrijke digitale kunstwerken, van adembenemende landschappen en boeiende details tot intieme portretten en fascinerende architectuur. Van karakteristieke beelden waarin je de wereld om je heen herkent tot abstracte composities die je meenemen op een reis voorbij de herkenbare werkelijkheid. De grote diversiteit aan stijlen en onderwerpen onderstreept de creativiteit van de leden Fotogroep Aalsmeer.

Fotografie als kunstvorm

De groep heeft door de jaren heen talloze projecten en workshops georganiseerd, waarmee ze niet alleen de vaardigheden van hun leden hebben verfijnd, maar ook een belangrijke rol hebben gespeeld in de lokale kunstgemeenschap. Fotografie als kunstvorm om de wereld te laten zien en verhalen te vertellen. De tentoonstelling is hét bewijs dat Fotogroep Aalsmeer na 65 jaar nog steeds even gepassioneerd en vastberaden is om deze kunstvorm te blijven verkennen en uit te dagen.

Klaar voor de toekomst

De viering van het 65-jarig jubileum van Fotogroep Aalsmeer is niet alleen een eerbetoon aan het verleden, maar ook een uitnodiging om vooruit te kijken naar de toekomst van de fotografie. Met een sterke gemeenschap, een rijke geschiedenis en een onuitputtelijke bron van creativiteit, is de groep klaar voor nog eens 65 jaar van prachtige beelden en onvergetelijke momenten. De fotografen die werken exposeren zijn: Jaap Aartman, Margot Aartman, Petra van Dijk, Margot Fiechter, Wies Gloudemans, Marinus van ’t Hof, John Kochen, Adrie Kraan, Anton Kuckartz, Anton van Overveld, Erik de Rijk, Ria Scheewe, Rob Schipper en Bram van der Wie.

Feestelijke opening

De jubileumexpositie in het Oude Raadhuis aan de Dorpsstraat 9 wordt aanstaande zaterdag 31 augustus feestelijk geopend om 16.00 uur. Belangstellenden zijn van harte welkom. De foto’s gaan bekijken kan tot en met 13 oktober iedere vrijdag, zaterdag en zondag tussen 14.00 en 17.00 uur. 

Foto: De winnende foto 2023/’24 in de categorie kleur, gemaakt door Adrie Kraan.