Start creatief seizoen bij De Werkschuit

Aalsmeer – De Werkschuit opent in de week van 23 september de deuren voor een nieuw seizoen vol creativiteit. Voor kinderen is er de cursus tekenatelier op de woensdag van 13.30 tot 15.00 uur of van 15.30 tot 17.00 uur. Deze cursus start op 25 september en wordt gegeven door Annefie van Itterzon. In het tekenatelier krijgen kinderen op een speelse en leerzame manier les in tekenen en schilderen. Stap voor stap maken ze kennis met allerlei materialen als krijt, pen, ecoline, verf en mooi papier.

Kinderen zijn van nature ontvankelijk voor kunst en worden door leuke, gerichte opdrachten gestimuleerd om nog beter te kijken. De kinderen maken kleine voorstudies in pen en inkt en leren ook groot op het vlak met verf te werken. Aan het begin van iedere les wordt het gekozen thema aan de hand van een kunstenaar of kunstwerk besproken waardoor de kinderen ook leren kijken naar kunst van anderen. Aan het einde van de cursus neem de deelnemers een map prachtige werken mee naar huis. 

Dus houd je van tekenen en wil je aan de slag met een inspirerende opdracht? Geef dan snel op via www.werkschuit-aalsmeer.nl. Op de website is tevens het complete cursusaanbod te bekijken. Voor vragen kan een mail gestuurd worden naar stichtingdewerkschuitaalsmeer@outlook.com

Foto: Tekenatelier voor kinderen op woensdagmiddag. Foto: aangeleverd