Lions Golfdag groot succes – € 35.000 voor Alzheimer Nederland!

Regio – Vrijdag 6 september was een bijzondere dag voor de Lions Club Uithoorn. Op deze zonnige dag vond de 25ste editie van de Lions Golfdag plaats, dit keer in samenwerking met Lions Club Mijdrecht/Wilnis. De jubileumeditie, gehouden op het prachtige Golfpark Wilnis, bracht maar liefst € 35.000 op voor Alzheimer Nederland. De 84 enthousiaste golfers genoten van een dag vol sportiviteit, gezelligheid en prachtig weer. De dag begon spectaculair met een indrukwekkende trickshow van golfpro Mark Reynolds, die de deelnemers inspireerde met zijn verbluffende vaardigheden. Daarna was het tijd voor de spelers om zelf de baan op te gaan en hun beste slagen te laten zien.

Na een spannende strijd op de golfbaan eindigden drie teams met dezelfde score. Uiteindelijk ging team Wilgenhaege er met de felbegeerde wisselbeker vandoor, ten koste van Schoonmaakbedrijf L.J. de Vries en de winnaars van vorig jaar, EKZ Makelaars/FaberExposize.

De dag werd feestelijk afgesloten met een heerlijk diner, opgeluisterd door de betoverende stemmen van twee zangeressen, gevolgd door een spannende loterij en veiling. De inzet was duidelijk: zoveel mogelijk geld inzamelen voor Alzheimer Nederland. De keuze voor dit goede doel was persoonlijk en dichtbij, omdat een gewaardeerd lid van de Lions Club Uithoorn vorig jaar zijn lidmaatschap moest opzeggen vanwege deze ziekte. Aan het eind van de avond kon de president van de Lions Club, Martin van Wiltenburg, met veel trots een cheque van € 35.000 overhandigen aan Marga van Beek, regiovoorzitter Amstelland/Meerlanden van Alzheimer Nederland. Dit bedrag zal gebruikt worden voor onderzoek, ondersteuning en belangenbehartiging van mensen met dementie en hun mantelzorgers en het bevorderen van een dementievriendelijke samenleving. Dankzij de inzet van alle deelnemers, sponsoren en vrijwilligers werd deze dag een gigantisch succes. Veel deelnemers gaven aan dat ze zo genoten hebben dat ze er volgend jaar graag weer bij zijn. De Lions Clubs Uithoorn, Mijdrecht en Wilnis willen iedereen hartelijk bedanken voor hun bijdrage aan deze onvergetelijke dag.

Links Marga van Beek regiovoorzitter Alzheimer Nederland en rechts Martin van Wiltenburg, president Lions Club.

Foto: aangeleverd