Weer brons Xanne (16) op WK judo

Regio – Afgelopen zaterdag vond het wereldkampioenschap judo in Lima (Peru) plaats. De eerste wedstrijd moest Xanne meteen aantreden tegen een zeer sterke Russin, onlangs nog tweede op het EK. Meteen was duidelijk te zien dat Xanne niet bang was en door aanvallend judo wist Xanne snel een waza-ari (half punt) te scoren. Vervolgens kon ze de wedstrijd uit judoën met deze voorsprong.

Hierna moest Xanne (16) net als vorig jaar tegen de Bulgaarse Jafaar. Ook deze keer wist Xanne aan het langste eind te trekken door er voor te zorgen dat haar tegenstandster drie straffen kreeg.

In de halve finale waren de rollen helaas omgedraaid. Xanne was de meest aanvallende judoka in de reguliere tijd maar wist niet te scoren. Uiteindelijk kregen beide judoka’s twee straffen in de golden score (extra tijd). Na meerdere aanvallen van Xanne leek haar tegenstandster de derde straf te krijgen maar uiteindelijk was het na acht minuten Xanne die van de scheidsrechter de derde straf kreeg.

Na deze teleurstelling en een lange pauze moest Xanne om het brons, net als op het vorige WK, tegen de als derde geplaatste sterke Oekraïense Ollinyk-Korniko. Deze wedstrijd was zeer spannend en ook dit werd een golden score. Uiteindelijk wist Xanne haar tegenstandster in de houdgreep te krijgen en won hierdoor wederom een bronzen medaille.

Xanne wil graag haar sponsors De pannenkoekenbakker Maarsseveense plassen, Studio 110, Sport Medisch Centrum Amsterdam, Optisport Mijdrecht, Essimo en Mijn Zwemlessen danken voor de sponsoring. Xanne zoekt nog sponsors om haar droom om een gouden medaille te behalen te verwezenlijken. Bij interesse graag een mail naar xanne.vanlijf.2007@gmail.com.

Foto is aangeleverd.