Burendag in Mijdrecht een goed geslaagd festijn

Mijdrecht – Zaterdagochtend, wat een trieste boel voor de door de vrijwilligers opgezette activiteiten voor de burendag en tuinworkshop. Regen, regen en fikse wind. Maar de fantastische groep vrijwilligers bleef erin geloven. Het KNMI voorspeelde een zonnige, zo goed als droge  middag, dus de glimlach bleef op de gezichten en ja hoor het KNMI had het een keer goed, zaterdagmiddag was het droog en brak zelfs nu en dan brak het zonnetje door.

Respect voor de vrijwilligers, die de hele dag kei en keihard werkte om de velen kinderen en volwassenen het naar het zin te maken. Ook wethouder Cees van Uden bracht nog een bezoekje tijdens de bingo, kortom het feest kon niet meer stuk.

Veel te doen
Er was ook veel te beleven: om 10.00 uur was er voor iedereen een gratis ontbijtje. Tussen 12.00 en 14.00 uur kwam de tuinman. Hij maakte het terras bij de buurtkamer gezelliger en groener en hij gaf tips over hoe je in je eigen tuin ook aan de slag kan gaan.

Wat zeker ook zeer werd gewaardeerd door de velen tientallen aanwezige, jong en oud was de gelegenheid om je eigen insectenhotel te maken. Van 14.30 tot 17.00 uur konden de kids genieten van een springkussen, was er bingo voor jong en oud met leuke prijsjes en werden de aanwezige uitgebreid verwent met de heerlijkste hapjes. Kortom het was een geweldig feest in Mijdrecht.

Foto aangeleverd