Veel sportplezier tijdens schoolkorfbalweek

De Ronde Venen – Afgelopen week opende korfbalvereniging De Vinken haar deuren voor de jaarlijkse schoolkorfbalweek. Maar liefst 175 enthousiaste basisschoolleerlingen uit Vinkeveen en Wilnis deden mee aan de activiteiten. Het was een geslaagde week, vol sportiviteit en plezier.

De week werd op zaterdag 21 september afgetrapt door vijftig jonge atleten uit de groepen 1, 2 en 3. Voor hen organiseerde De Vinken een gezellige ochtend in het thema Olympische Spelen. Onder toeziend oog van veel enthousiaste ouders, opa’s en oma’s ontstaken de atleten het Olympisch vuur via een spannend balansparcours, sprongen ze als ware kampioenen ver en hoog en mikten ze op Olympische ringen. De ochtend werd afgesloten met verfrissende limonade, wat lekkers en een speciaal Vinkenpresentje als aandenken aan de Olympische prestaties.

Op woensdag 25 september stroomden de velden van De Vinken opnieuw vol met sportieve kinderen, voor het scholentoernooi voor kinderen uit de groepen 4 tot en met 8. 125 kinderen streden in vijf poules om de winst. In een aantal poules was het razend spannend en moest er zelfs een verlenging aan te pas komen om de winnaar te bepalen. Natuurlijk ging niemand met lege handen naar huis. Alle deelnemers kregen een traktatie en presentje, daarnaast stond er voor alle podiumplaatsen een mooie beker klaar. De hoofdprijzen gingen naar de kampioenen van OBS de Pijlstaart (2x), De Schakel, Kids College en OBS Willespoort. Een mooie afsluiting van een drukke, maar zeer gezellige week vol sportplezier.

Kennismaken of meedoen?
Al vanaf 2 jaar kan er gesport worden bij De Vinken. Kinderen starten dan bij de peutergroep. Vanaf 4 jaar sluiten kinderen aan bij de kangoeroegroep. De kangoeroes trainen elke zaterdagochtend van 10.00 tot 11.00 uur en maken zo op een speelse manier kennis met de korf en de bal. Vanaf 6 jaar is het tijd om echt korfballen te leren en wedstrijden te spelen. Nieuwsgierig? Kom gerust een keertje vrijblijvend meedoen of kijken! Meer informatie over korfbal en De Vinken vind je op www.de-vinken.nl.

Foto is aangeleverd.