‘Bloeiende Melodieën’ in het Flower Art Museum

Door Truus Oudendijk

Aalsmeer – Toen Mike Boddé het Flower Art Museum bezocht en onder de indruk was van wat hij daar zag, bracht hem dat op het briljante idee om muziek te componeren op kunstwerken.  Directeur Constantijn Hoffscholte en conservator Karina Tan zijn op zoek gegaan naar kunstwerken geïnspireerd op bloemen en de natuur. Het resultaat is een heel bijzondere expositie. Werken van tien kunstenaars die ieder afzonderlijk met heel diverse technieken hun interpretatie van de natuur weergeven. Mike Boddé componeerde er muziek bij. En dat varieert van romantiek met een donker randje bij het werk van Teis Albers, naar dramatische tonen geïnspireerd op de spreeuwendans van Erik Hijweege, tot een elastisch ritme bij de sexy kunst van Yasmin-Clair Tan.

Als dank voor de composities en zijn pianospel tijdens de opening van de nieuwe tentoonstelling ‘Bloeiende Melodieën’ afgelopen zaterdag ontving Mike Boddé de zeefdruk: ‘Secret Life of Plants’, gemaakt bij een album van Stevie Wonder, waar hij een grote bewonderaar van is.

De nieuwe tentoonstelling is alleszins de moeite van een bezoek waard. Mike Boddé speelt life zijn composities van ‘Bloeiende Melodieën’ op 17 december in het Flower Art Museum. Het Flower Art Museum aan de Kudelstaartseweg 1 is iedere donderdag tot en met zondag geopend van 13.00 tot 17.00 uur en op afspraak te bezoeken. Kijk hiervoor en meer informatie op www.flowerartmuseum.nl.

Foto: Pianomuziek van Mike Boddé tijdens de opening van de nieuwe tentoonstelling in het Flower Art Museum. Foto: Koen Persoon