RKDES haalt 11.250 euro op voor ‘Free a Girl’

Kudelstaart – Ruim een half jaar geleden kwam een speler van toen de JO19-1, Don de Haas, met het idee om een benefietwedstrijd te organiseren voor een goed doel. Na een half jaar van intensieve voorbereiding was het 27 september dan zo ver. In de stromende regen was een enorme groep vrijwilligers aan de slag om te zorgen dat alles in gereedheid gebracht werd voor het ontvangen van Creators FC en 1.500 fans! Creators FC is een team van influencers en you-tubers die door het hele land voetbalwedstrijden spelen voor goede doelen. Dat deze nieuwe bekende Nederlanders populair zijn bleek wel uit de enorme toestroom van fans die uit het hele land kwamen. 

Creators FC mocht aantreden tegen de jongens van de JO23-1 die samen met Don hebben geholpen met alle voorbereidingen. De wedstrijd was leuk om naar te kijken ondanks de regen die toch weer over Kudelstaart trok tijdens de 2 x 45 minuten speeltijd. Uiteindelijk ging Creators FC aan de haal met de overwinning. 

De kaartverkoop van deze wedstrijd is geheel ten goede gekomen aan het goede doel van deze avond: Free a Girl. Free a Gril is een stichting die zich inzet voor een wereld zonder commerciële seksuele exploitatie van kinderen. De vertegenwoordigers van deze stichting waren super blij met de cheque van 11.250 euro! Dit mooie resultaat is te danken aan de komst van alle toeschouwers en de inzet van heel veel vrijwilligers, de sponsorcommissie, de vele sponsoren en de JO23-1 van RKDES en natuurlijk Creators FC!

Foto: aangeleverd