Boerenfeest zondag op de kinderboerderij

Aalsmeer – Zondag 20 oktober is er bij kinderboerderij Boerenvreugd weer een leuke activiteit. De boeren en boerinnen vieren dan een boerenfeest. Er komt een klompenmaker demonstreren hoe klompen gemaakt worden, er zijn leuke boerenspelletjes zoals de grabbelkoe, eieren vangen, melkpakken kegelen en een raadselspeurtocht. In de tent kunnen kippen geknutseld worden en er is een fotohoek waar het publiek een boerenfoto kan maken. Er worden spelletjes kaarten uitgedeeld zodat de bezoekers niets hoeven te missen. Voor de lekkere trek kan er, zoals altijd, in het winkeltje iets lekkers gekocht worden maar deze dag komt ook de Kudelstaartse Richard met Koek en Stroopie naar de boerderij om heerlijke Hollandse stroopwafels te bakken en verkopen. 

Opening pluimveeverblijf

Om 12.00 uur is de officiële opening van het pluimveeverblijf. Na ruim 1,5 jaar bouwen hebben de vrijwilligers van de kinderboerderij onder leiding van Gerard Burgers een prachtig verblijf gebouwd en daar zijn ze bij Boerenvreugd ontzettend trots op. De educatieve ruimte is nog niet ingericht, daar wordt nog aan gewerkt, maar verder is het verblijf helemaal klaar om in gebruik genomen te worden. 

Iedereen welkom

Sponsors, bezoekers en belangstellenden zijn allemaal van harte welkom om bij de opening aanwezig te zijn en een kijkje te komen nemen. Ook de nieuwe bewoners kunnen deze dag bewonderd worden. De activiteiten zijn van 11.00 tot 15.00 uur en hier zijn geen kosten aan verbonden. Bezoekers zijn van harte welkom in Hornmeer, aan de Beethovenlaan 118 bij kinderboerderij Boerenvreugd.

(foto: aangeleverd)