Vervangen van brug in Demmerik van start

Vinkeveen – Het vervangen van de brug in Demmerik ter hoogte van Arkenpark Mur gaat beginnen. Vanaf maandag 10 juni 2024 kunnen boten niet meer onder de brug doorvaren. Naast de brug wordt dan een tijdelijk ponton aangelegd voor fietsers en voetgangers. Zij kunnen van het ponton gebruikmaken als de brug wordt verwijderd en de nieuwe aangelegd. Vanaf maandag 17 juni wordt daadwerkelijk begonnen aan het vervangen van de brug en is doorgaand gemotoriseerd verkeer op Demmerik niet meer mogelijk.

Ter hoogte van Arkenpark Mur ligt nu een tijdelijke brug. Deze is aangelegd nadat vorig jaar bleek dat de oorspronkelijke vaste brug was verzakt en vervangen moest worden. De nieuwe brug die nu wordt aangelegd houdt dezelfde doorvaarthoogte als de oude, maar wordt wel iets breder. De werkzaamheden duren ongeveer 12 weken en worden uitgevoerd door het Mijdrechtse bedrijf de AW-groep. Verkeer wordt via N201, N212, Oudhuijzerweg en Uitweg omgeleid. Aan beide zijden van de Demmerik komen tekstborden te staan met daarop welke adressen nog bereikbaar zijn en voor welke adressen moet worden omgereden.

Groot onderhoud aan weg
Aansluitend op de plaatsing van de nieuwe brug vindt groot onderhoud plaats aan de weg Demmerik. De weg wordt ingericht als een 30 kilometer-zone om daarmee de veiligheid en leefbaarheid te verbeteren. Schades aan de weg worden hersteld en Demmerik wordt op het oog smaller gemaakt door aan de zijkanten een andere kleur asfalt te gebruiken dan in het midden. De huidige verkeersplateaus en de ‘punaises’ (verhogingen) blijven gehandhaafd. De werkzaamheden aan de weg worden eind september afgerond.

Enige overlast
“De werkzaamheden gaan met enige overlast gepaard, dat is bij een project als dit helaas niet te vermijden. Uiteraard doen we ons uiterste best dit tot een minimum te beperken. De bedrijven aan de Demmerik zijn gewoon bereikbaar, bezoekers kunnen gewoon de omleidingsroutes volgen. Het vervangen van de brug en het groot onderhoud aan de weg is echter noodzakelijk om de veiligheid en leefbaarheid te verbeteren”, zegt wethouder Anja Vijselaar.

Op de foto: De tijdelijke brug in Demmerik wordt vervangen voor een nieuwe vaste brug. Demmerik is daardoor vanaf maandag 17 juni afgesloten voor doorgaand gemotoriseerd verkeer. Foto aangeleverd door Gemeente De Ronde Venen.