Uithoorn – Woensdag 20 maart jl. volgden de barmedewerkers van de Legmeervogels, een toffe tapcursus onder leiding van Jaap van Amstelbier en de kantinebeheerders. Na een leuke introductie over het ontstaan van Amstelbier werd er door de barmedewerkers flink geoefend met bier tappen, ook in plastic- en andere bierglazen. Na een leuke- en leerzame avond werd de cursus afgesloten met een wedstrijd waar Linda Korrel het perfecte biertje tapte en won! Ook kreeg de kantinebeheerder het tap certificaat uitgereikt.
Ook weten hoe je het perfecte biertje tapt als jij achter de bar staat?
· Glas spoelen en zorgen dat hij vetvrij is.
· Trek de tapkraan helemaal open, houd je bierglas op 45 graden zo dicht mogelijk bij de tapschuit. Let op: De tapschuit mag het glas niet raken.
· Haal het glas onder de tuit vandaan, doe de tapkraan later dicht en laat hem niet onder de kraan staan. Sla het bierglas af met een spatel die ook op 45 graden ligt.
· Laat het biertje opkomen en serveer hem met een bierviltje en serveer hem met een lach en zeg daarna proost.
Kan jij al het perfecte biertje tappen of wil je het graag leren? Meld je dan aan als barcoach via kantine@legmeervogels.nl