Aalsmeer – Afgelopen zaterdag 9 november hield Vooges open bakkerij en aan de uitnodiging om kennis te komen maken met het ambachtelijke vak van brood bakken en banket maken was heel goed gehoor gegeven. Het was superdruk in de bakkerij met ouders, oma’s en opa’s en kinderen en rondom het pand in de Visserstraat met auto’s en fietsen.
Eigenaar Jasper Engel en zijn team (inclusief voor deze speciale gelegenheid vader Wim) gaven de hele dag demonstraties brood bakken, taarten, croissants, gebakjes, chocolade en oliebollen maken en alles mocht geproefd worden. De bezoekers mochten ook zelf aan het werk en wilden dit zelfs graag. De animo voor de vijf workshops was groot. Met zorg en veel creativiteit werden chocoladeletters versierd en oplettend werden de aanwijzingen van de bakkers gevolgd bij het bakken van speculaaskoekjes en het maken van broodjes en mini pizza’s. Aan deze workshops kon gratis deelgenomen worden, voor de workshop taarten maken en versieren van circa 30 minuten werd een bijdrage gevraagd van 5 euro per persoon, maar dat menigeen er graag voor over. De reserveringen stroomden binnen en al snel waren alle ‘blokken’ vol geboekt.
De taarten mochten mee naar huis en hier is vast dubbel zoveel van genoten met de familie. Wel zelf gemaakt! Sowieso hebben alle bezoekers een heerlijke en smakelijke dag beleefd. Vrolijk en trots op en met de ‘eigen baksels’ werd huiswaarts gekeerd.
En de bakkers en banketbakkers van Vooges? Ook zij hebben een hele leuke dag beleefd en hopen dat zij de jeugd ‘warm’ hebben gemaakt voor het ambachtelijke vak waar zij zich dagelijks met plezier en honderd procent voor inzetten, zodat u, jij en iedereen elke dag weer kunt genieten van ‘hun’ verse brood en banket.
Foto’s: www.kicksfotos.nl